zaterdag 17 december 2011

brusselnieuws.be, dinsdag 6 december 2011

brusselnieuws.be


























Lezersreacties:
Re: ARAU: ‘Buurtbewoners blijkbaar niet toegelaten aan ...
Jelle G. op wo, 2011-12-07 11:39.
Zatte mensen zorgen nu eenmaal voor overlast. Leefbaarheid kan op verschillende vlakken worden verbeterd:
Gratis openbare toiletten (zoals in alle europese grootsteden)
Campagne bij de studenten en cafehouders om aan te sporen onnodig lawaai te mijden.
Campagne bij buurbewoners (tips zoals ramen duur dubbel of 3dubbel glas verangen).
Sint gorik is (een van) de enige plaatsen in brussel waar wat meer ambiance is en het is een scheet groot. In andere grootsteden spreid het lawaai zich over hele buurten. Zelfs in de gentse overpoort is de overlast 10 keer erger.
Hippe centrale buurten worden gewoon vaak bevolkt door studenten, kunstenaars, prostituees. Iedereen moet inspanningen doen, zowel diegene die overlast veroorzaken, als de stad, als de buurtbewoners. Maar de evolutie van de buurt kan je niet zomaar tegenhouden. In vele ongure brusselse buurten trekken mensen ook constant weg vanwege criminaliteit en geweld, en dat vinden we normaal.
            beantwoorden
Jonas V. (Brussel-Stad) op di, 2011-12-06 19:58.
Waar men ook woont, men zal altijd geconfonteerd worden met een bepaalde vorm van "overlast". Wie in het centrum van de stad woont, moet er zich rekenschap van geven dat een zekere lawaaierige drukte onlosmakelijk verbonden is met het stadsleven. Wie op het platteland woont, moet er tegen kunnen dat de boer in het najaar zijn veld bemest en dat dit geurhinder met zich meebrengt. Zolang die vormen van overlast binnen aanvaardbare limieten blijven, kunnen we terecht verwachten van de omwonenden dat ze dit soort ongemakken tolereren. Helemaal anders wordt het natuurlijk wanneer de overlast de grenzen van het redelijk aanvaardbare overschrijden, waardoor de levenskwaliteit van de omwonenden ernstig te lijden heeft. Tot nader orde zijn er wetten en reglementen inzake nachtlawaai. Die regels gelden voor iedereen, en dus ook voor de horecazaken rondom het Sint-Goriksplein en hun klanten. Het loutere feit dat die horecazaken een verloederde buurt terug leven hebben gegeven, plaatst hen niet boven de wettelijke bepalingen inzake nachtlawaai. Het loutere feit dat men rondom het Sint-Goriksplein woont, betekent niet dat men geen recht meer heeft op een behoorlijke nachtrust. In de mate dat de horecazaken de regels inzake nachtlawaai systematisch overtreden, kan men van de Stad Brussel verwachten dat zij hiertegen optreedt, teneinde de belangen van al haar inwoners te behartigen. In die zin heeft ARAU inderdaad een punt. Het kan toch ook niet de bedoeling zijn om het Sint-Goriksplein om te toveren tot een pure horecabuurt met boven de cafés enkel leegstaande appartementen, omdat het voor mensen met een normale day time job onmogelijk is om in die buurt op een normaal uur te gaan slapen?
            beantwoorden
Yasmin G. op di, 2011-12-06 16:25.
De bewoners van Sint-Goriks moeten minder zeiken. Als je niet druk wilt wonen, dan ga je daar niet wonen he!
            beantwoorden
Kristof D. (Molenbeek) op di, 2011-12-06 21:39.
Ah, de buurtbewoners mogen niet "zeiken" maar u wil wel uw vrijheid opeisen om u te amuseren zonder rekening te moeten houden met mensen die daar wonen, belastingen betalen, hun vuilnis op tijd buitenzetten en proberen om de buurt (die u zo charmant vindt) leefbaar te houden. Ik ben ex-bewoner van de buurt in kwestie en ik heb genoten van het leven in dat bruisende centrum. Wat mij betreft hoort drukte er nu éénmaal bij maar er zijn vormen van overlast waar ik eerlijk gezegd gaan meerwaarde in kan bespeuren. Deurpissers, -kotsers of berooide junks op uw dorpel als u 's morgens naar de markt vertrekt zou u ook niet fijn vinden. Meer zelfs, vroeg of laat begint u ook te zeiken !
            beantwoorden
Bram L. (sint-joost-ten-node) op di, 2011-12-06 19:07.
Ik enkele jaren in een appartement van het Klooster van de Rijkeklaren aan het Sint-Goriksplein gewoond. Toen ik er introk was het een leuke relatief kalme buurt. De terrasjes zijn steeds verder uitgebreid en toen ik er weg ging was het in de zomer steeds kruipen tussen stoelen. De terrasjesgangers zaten tot op de rand van de straat, dus meestal moest ik me met zakken van de Delhaize op straat tussen de autos begeven, die gelukkig ook quasi vastzaten en dus traag reden. We zijn er weggegaan omdat het appartement te klein werd, maar omdat de buurt de laatste jaren duidelijk minder leefbaar werd zijn we verder uitgeweken. De urine (gezeik) en de kots op zaterdag- en zondagnacht was ook niet zo leuk.
Amusement moet zeker kunnen maar niet op de kap van anderen. De meeste bewoners waren er eerst. Stel je voor dat waar jij zelf woont een tiental cafés op een tiental meter van je woning hun zaak starten.
            beantwoorden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten